Vergoedingen

Kennismakingsgesprek (10-15 minuten)gratis
Lichaamsgerichte therapie, 60 minuten€ 85,-
Lichaamsgerichte kindertherapie, 60 minuten€ 85,-

De kosten van lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte kindertherapie zijn vrijgesteld van BTW.

Vergoeding door zorgverzekeraars: 

Lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte kindertherapie (inclusief intakegesprekken en oudergesprekken) worden gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering, ‘alternatieve geneeswijzen’ (de mate van vergoeding kun je terug vinden in je polisvoorwaarden).  De helft van het bedrag (42,50 van de 85 euro) komt in aanmerking voor vergoeding. Dit is zo omdat ik zowel psychosociaal als lichaamsgericht werk en ik niet voor beide tegelijkertijd vergoed kan worden. Overigens krijg je door de meeste zorgverzekeraars 25 tot 45 euro per sessie vergoed, dus uiteindelijk maakt dat voor jou als cliënt meestal geen verschil. Wat jouw zorgverzekeraar precies vergoed, vind je in de lijst van 2018.

Vanaf 1 januari 2019 gaan ook Zilveren Kruis, FBTO, Avero Achmea en en OZF de behandelingen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De lijst van 2019 vind je hier.

Kom je er niet helemaal uit qua hoe het zit met vergoedingen, neem dan gerust even contact met mij op.

Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Ik word vergoed in verband met mijn lidmaatschap van de NFG. Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (die soms als vereiste in de lijst staat van zorgverzekeraars). Ik ben aangesloten als ‘Praktijk Puur zijn’.  Staat je zorgverzekeraar er niet bij, informeer dan even bij je zorgverzekeraar of mijn praktijknaam ‘Praktijk Puur zijn’ (voorheen de Kleurrijke Vlinder)/naam (J.H. Kruijt of Leonie Kruijt) in het systeem staat onder de alternatieve geneeswijzen.

Op alle diensten van Praktijk Puur zijn zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Wil je graag meer weten, neem dan contact met mij op

praktijk puur zijn

praktijk puur zijn

Comments are closed.