Buikpijn en hoofdpijn

Veel kinderen hebben last van (onbegrepen) lichamelijke klachten en dan met name buikpijn en/of hoofdpijn. Vaak is voor deze klachten geen  medische oorzaak te vinden en worden ze veroorzaakt door spanning/stress in het lichaam of door het niet uiten van bepaalde gevoelens. 

buikpijnMaar dat hoeft niet zo te zijn! Stel je voor dat je kind leert om zich goed te ontspannen en de buikpijn en/of hoofdpijn vermindert/weggaat.

Wat heeft je kind nodig om dit te bereiken? Het beheersen van de onderstaande vaardigheden:

  • rustig kunnen ademhalen en ontspannen
  • zijn/haar lichaam goed blijven voelen, ook als het in contact is met anderen
  • om kunnen gaan met negatieve indrukken uit zijn/haar omgeving
  • aangeraakt worden (sommige technieken leer ik ook aan jullie als ouders, zodat je het thuis voort kunt zetten).
  • gevoelens kunnen aangeven en ermee omgaan

Buikpijn en hoofdpijn: praktische informatie over de begeleiding

hoofdpijn

Bij kinderen onder de 12 jaar start ik altijd met een intakegesprek met ouders. In dit gesprek bekijk ik samen met jullie als ouders of ik het beste je kind kan begeleiden of jou/jullie als ouders. Als een kind het gedrag van een van beide ouders spiegelt (je kind is bijvoorbeeld boos/bang/verdrietig, maar jij als ouder ook), dan is het vaak effectiever om de ouder te begeleiden. Als het gedrag los lijkt te staan van het gedrag van jullie als ouders, dan begeleid ik vaak ouder en kind samen. In dit laatste geval beslaan de ouder-kind sessies gemiddeld 6-8 keer een uur. Korter of langer kan natuurlijk ook, dit hangt ook af van wat jullie fijn vinden. Als ik kind en ouder samen begeleid, is er meestal elke 4 sessies een oudergesprek. In de ouder-kind sessies wordt er gewerkt aan wat je kind en jullie als ouders willen leren door middel van:

De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je dat jouw kind kan omgaan met zijn/haar buikpijn en/of hoofdpijn, meld je kind dan hier aan. Ook voor vragen kun je contact met mij opnemen.

 


Meer informatie over begeleiding voor kinderen (<12 jaar) bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid 

Meer informatie over begeleiding voor vrouwen en meiden (>12 jaar) bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, hyperventilatie, chronische hyperventilatie

 

Comments are closed.