Buikpijn en hoofdpijn

Veel kinderen en jongeren hebben last van (onbegrepen) lichamelijke klachten en dan met name buikpijn en/of hoofdpijn. Vaak is voor deze klachten geen  medische oorzaak te vinden en worden ze veroorzaakt door spanning/stress in het lichaam of door het niet uiten van bepaalde gevoelens. 

buikpijnMaar dat hoeft niet zo te zijn! Stel je voor dat je kind leert om zich goed te ontspannen en de buikpijn en/of hoofdpijn vermindert/weggaat.

Wat heeft je kind nodig om dit te bereiken? Het beheersen van de onderstaande vaardigheden:

  • rustig kunnen ademhalen en ontspannen
  • zijn/haar lichaam goed blijven voelen, ook als het in contact is met anderen
  • zich beschermen tegen negatieve indrukken uit zijn/haar omgeving
  • aangeraakt worden (sommige technieken leer ik ook aan jullie als ouders, zodat je het thuis voort kunt zetten).
  • gevoelens kunnen aangeven en ermee omgaan

Buikpijn en hoofdpijn: praktische informatie over de begeleiding

hoofdpijnIk begeleid je kind individueel  in gemiddeld 6-8 keer een uur. Korter of langer kan natuurlijk ook, dit hangt ook af van wat jullie fijn vinden. In deze bijeenkomsten wordt er gewerkt aan wat je kind wil leren door middel van:

Bij kinderen onder de 12 jaar doe je als ouder meestal mee bij de sessies. Bij kinderen boven de 12 jaar werk ik vaak met de jongere alleen. 

buikpijnDe vaardigheden die je kind leert, kan hij/zij daarnaast ook in het dagelijks leven toepassen, zodat ze steeds meer eigen worden. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats met ouders.  In het intakegesprek overleggen we altijd even samen of het inderdaad het beste is voor jouw kind als ik hem/ haar begeleid, of dat ik beter jou/jullie als ouder(s) kan begeleiden. Als ik je kind begeleid, is er meestal elke 4 sessies een oudergesprek.

De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je dat jouw kind kan omgaan met zijn/haar buikpijn en/of hoofdpijn, meld je kind dan hier aan. Ook voor vragen of een kosteloos kennismakingsgesprek kun je contact met mij opnemen.

 


Meer informatie over begeleiding voor kinderen bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid

Meer informatie over begeleiding voor vrouwen bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen

Comments are closed.