Herstel van burn out en stress!

Heb je een burn out? Heb je een burn out gehad en ben je nooit helemaal hersteld? of Ga je richting het krijgen van een burn out? Veel vrouwen hebben last van een burnout of ervaren stress. Ook jongeren kunnen een burn out krijgen. Gelukkig valt daar zeker iets aan te doen.

Klachten waar je last van kunt hebben bij een burn out

 • Angst of paniek overvalt je regelmatig, zonder duidelijke reden of bij situaties waar je voorheen geen moeite mee had
 • Je blijft maar rondjes draaien in je hoofd en kunt het piekeren niet stoppen
 • Overdag voel je je hartstikke moe en moet je tussendoor ook slapen om de dag door te komen
 • In slaap vallen of doorslapen valt niet mee
 • Je ademhaling is veel sneller of hoger dan normaal en mogelijk heb je ook last van hyperventilatie
 • Lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid of andere klachten, spelen regelmatig op
 • Je voelt je voortdurend opgejaagd 

Maar dat hoeft niet zo te zijn! Stel je voor dat je weer herstelt van je burn out of stress, en je weer rustig zou voelen

Handig om te leren als je een burnout hebt

Er valt vaak heel veel te doen aan burn out en stressklachten. Ik ga graag samen met je aan de slag om te kijken naar wat jij nodig hebt om weer te herstellen.  Dit doe ik door samen met jou aan de slag te gaan met de oorzaak van de klachten. In het geval van burn out is je zenuwstelsel door de vele stress vaak op hol geslagen. Dit zorgt ervoor dat je lijf in de actiestand blijft staan en continu signalen van gevaar blijft afgeven. Door je zenuwstelsel weer tot rust te brengen en te kijken naar de achterliggende oorzaak van je burn out en/of stress, kun je weer herstellen. Daarnaast leer je om:

 • rustig te kunnen ademhalen 
 • je eigen grenzen (weer) te voelen en aan te kunnen geven
 • je lichaam goed te blijven voelen, ook als je in contact bent met anderen
 • je lichaam te kunnen ontspannen
 • te voelen wat je wel en niet wilt

Op deze manier kun je weer herstellen van een burnout en/of een burnout voorkomen.

burn out coach Eindhoven en burn out coach online

De werkvormen die we gebruiken om een burnout aan te pakken

 • Aanraken: hierbij werken we met een combinatie van energetische therapie, haptonomie, craniosacraal ontspanning. Bij online therapie doen we het aanraken op een meer energetische manier. Meer informatie over hoe dat online gaat, vind je bij de veelgestelde vragen.
 • Oefeningen: bijvoorbeeld oefeningen uit de ademtherapie, bewegingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en creatieve oefeningen (hier hoef je niet creatief voor te zijn, liever niet zelfs;)). Alle oefeningen zijn gericht om makkelijker te gaan voelen en om je zenuwstelsel te kalmeren.
 • Gesprek: in het gesprek gaan we vooral in op wat je voelt en waarneemt in je lijf en qua emoties. Dus niet zozeer op je gedachten. Die komen ook wel aan bod, maar lichaamsgerichte therapie onderscheidt zich in het gesprek t.o.v. de psychologie in het  meer gericht zijn op wat je voelt dan op wat je denkt. 

Praktische informatie over behandeling bij burn out en stress

Ik begeleid je als therapeut individueel in sessies van een uur. In deze sessies wordt er gewerkt aan wat jij wil verlichten of oplossen. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats. De begeleiding kan plaatsvinden in de praktijk, of door middel van online therapie. Net wat jij het fijnste vindt, het resultaat is namelijk hetzelfde. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je graag herstellen van een burnout? Meld je dan hier aan.

Nog vragen? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen.

burn out behandeling online en burn out behandeling regio Eindhoven

Dit zeggen mijn cliënten over behandeling bij burnout

‘Ik ging naar Leonie, omdat ik een burn-out had. Door de therapie voel ik weer wat ik zelf wil en waar mijn grenzen liggen. Ik voel me weer rustig en ontspannen en kan weer de toekomst in.’

Jantine

‘Een tijd geleden kreeg ik een zware burn out. Naast de hulp van een psycholoog kwam ik terecht bij Leonie. Zij heeft mij enorm geholpen in het vinden van antwoorden die ergens in mijzelf verborgen zaten.

Hielp me met in contact komen met mijn gevoel. Alle verdriet moest er eerst uit voordat ik mezelf weer vond en verder kon. Daar waar voorheen mijn hoofd vooral bedacht hoe het allemaal wel zou moeten leerde ik nu luisteren naar mijn lijf en weer vertrouwen op mijn gevoel, intuïtie en mijzelf.

Nooit vergeet ik onze sessie die we als wandeling deden in het bos. Het was een enorme eyeopener die maakte dat ik de sprong in het diepe durfde te wagen. Na 25 jaar bij dezelfde werkgever ging ik opleidingen volgen en maakte een enorme carrière switch.

Tot de dag van vandaag ben ik `Leonie hier enorm dankbaar voor en heb geen minuut spijt gehad.

Bedankt voor wie je bent en wat je me hebt geleerd.’

Mandy

‘In het verleden had ik een burnout gehad. En ondanks dat ik weer gewoon aan het werk was, bleef ik me niet zo voelen als voor die burnout. Dit bleek te komen, omdat mijn zenuwstelsel nog altijd niet helemaal tot rust was gekomen. Nu, na de behandeling, kan ik zeggen dat ik weer de oude ben.’

Rosie

Wat meer over mij als psycholoog en lichaamsgericht therapeut bij burn out

burn out behandeling online en regio Eindhoven Hoi, ik ben Leonie. Ik ben opgeleid als psycholoog, en daarnaast ook als lichaamsgerichte therapeut en energetisch therapeut. Daarom werk ik veel met meiden en vrouwen die graag weer meer willen voelen en meer bij zichzelf willen komen. Ik help bij diverse vragen en ben daarnaast gespecialiseerd in SOLK (onbegrepen lichamelijke klachten), burn out, hooggevoeligheid, (chronische) hyperventilatie en trauma. Meer over mij vind je hier.

Wil je graag herstellen van een burn out? Meld je dan hier aan.

 

Comments are closed.