Counseling in de natuur

Counseling in de natuur is ook een mogelijkheid. De individuele counseling van vrouwen vindt dan buiten in het bos plaats.

In de natuur kom je sneller tot rust en daardoor makkelijker bij je gevoel.
Het is ook mogelijk om een gedeelte van de sessies buiten te doen en een gedeelte binnen (lichaamsgerichte therapie).

Vragen waarmee we buiten aan de slag kunnen: vragen rondom het uiten en verwerken van emoties (boosheid, angst, verdriet), weerbaarheid, faalangst, pesten, zelfvertrouwen/onzekerheid, grenzen, piekeren, omgaan met hooggevoeligheid, vragen rondom je toekomst/loopbaan.

Hoe gaat counseling in de natuur in zijn werk?

Bij counseling in de natuur gebruiken zet ik de natuur regelmatig actief in in het gesprek. Bijvoorbeeld de kruispunten of metaforen die we tegenkomen in het bos, maar ook het tempo van lopen. Daarnaast gebruik ik ook werkvormen die ook binnen mogelijk zouden zijn. We spreken voor de sessies af bij het Vressels Bos in Sint-Oedenrode (parkeerplaats vogelsven) of bij Joe Mann in Best. Als het zeer slecht weer is, en tussen zonsondergang en zonsopgang is het niet mogelijk. In alle andere gevallen meestal wel. Voor tarieven en vergoedingen klik hier.

Het intakegesprek kan eventueel ook in mijn praktijk plaatsvinden, als je dat prettiger vindt, omdat je me nog niet kent.

Als je je wilt aanmelden, dan kan dat hier.

Comments are closed.