Counseling in de natuur

natuur De individuele counseling van kinderen en hun ouders is in de natuur mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld bij vragen rondom het uiten en verwerken van emoties (boosheid, angst, verdriet), weerbaarheid, faalangst, pesten, zelfvertrouwen/onzekerheid, grenzen en piekeren.

Het fijne van counseling in de natuur, is dat kinderen makkelijker ontspannen en daardoor beter bij hun gevoel komen en vaak makkelijker oplossingen bedenken voor dat waar ze tegenaan lopen. We maken zowel gebruik van metaforen uit de natuur als werkvormen die zowel binnen als buiten mogelijk zijn. En daarnaast praten we natuurlijk ook.

Hoe gaat counseling in de natuur in zijn werk?

We spreken voor de sessies af bij het Vressels Bos in Sint-Oedenrode (parkeerplaats vogelsven) of bij Joe Mann in Best. Als het zeer slecht weer is, en tussen zonsondergang en zonsopgang is het niet mogelijk. In alle andere gevallen meestal wel. Voor de tarieven en vergoedingen kun je hier kijken. Als ouder ben je er bij de sessies in het bos bij en doe je ook mee. Als je kind ouder is dan 12 jaar overleggen we even of het met of zonder jou is.

Meestal wordt deze counseling voorafgegaan door een intakegesprek. Dat kan in de praktijk of ook in het bos.

Als je je kind wilt aanmelden, dan kan dat hier.

Comments are closed.