Energetisch lichaamswerk

Binnen de behandelingen die ik geef, maak ik ook gebruik van energetisch lichaamswerk. Energetisch lichaamswerk bestaat eigenlijk uit een combinatie van technieken. Meestal gebruik ik enkele van deze technieken.

Energetisch lichaamswerk, de technieken 

  • lichaamswerkGronden: diverse oefeningen om je contact met de aarde te verstevigen, zodat je je steviger voelt en makkelijker kunt loslaten
  • Het lezen van de lichaamstaal. In een gesprek en in het aanraken kan ik aan het lichaam zien waar de emoties zijn opgeslagen in je lijf. Zodat we samen de juiste plekken kunnen helen.
  • Therapeutisch werken met aanraking (haptotherapie). Door middel van aanraking gaan voelen welke plekken in je lijf aandacht vragen/verdienen
  • Oefeningen in het voelen van basisveiligheid, ruimte, grenzen, individualiteit en (zelf)vertrouwen.
  • Ademoefeningen: zowel actieve (waarbij je je ademhaling stuurt) als passieve oefeningen (waarbij je je ademhaling volgt). 
  • Energetische oefeningen en aanraking

Door deze oefeningen en aanraking leer je om het contact met je lichaam te verdiepen. Hierdoor kun je beter voelen wie je echt bent en het geeft het inzichten. Daarnaast kom je daardoor meer in contact met je intuïtie,  talenten, eigenliefde en kracht.

Energetisch lichaamswerk combineer ik binnen de behandelingen vaak met haptonomie, craniosacraal ontspanning en healing touch. Al deze methodes zijn erop gericht om het contact met je lichaam te verbeteren en blokkades op te lossen.

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.