Even voorstellen

lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte therapeutMijn naam is Leonie Kruijt en ik werk graag met (hoog)gevoelige meiden en vrouwen om ze te helpen om weer op zichzelf te gaan vertrouwen en weer in hun kracht te komen. Daarom heb ik in 2009 Praktijk Puur zijn opgericht.

Zowel je sterke als minder sterke kanten mogen er zijn

Tijdens mijn studie psychologie liep ik stage in de GGZ. Ik merkte dat die manier van werken niet mijn manier van werken was. Ik kon me niet vinden in de standaard protocollen, omdat ik graag op maat werk. Iedereen is immers anders.

Daarnaast vond ik de behandeling erg gericht op het probleem, terwijl iemand zoveel meer is dan dat. Ik kijk ook graag naar waar juist je sterke kanten liggen. En de minder sterke kanten mogen er wat mij betreft juist ook zijn. Wat mij betreft is dat namelijk de sleutel tot vooruitgang. Dat je er helemaal mag zijn, zoals je bent. Vandaar ook de naam van mijn praktijk: Praktijk Puur zijn.

Van psycholoog naar trainer weerbaarheid, hooggevoeligheid en faalangst

Na mijn studie psychologie volgde ik zelf een lotgenotenweekend voor volwassenen die als kind gepest waren. Daar werd ik vervolgens gevraagd om voor hen te komen werken. Ik ben toen weerbaarheidstrainingen gaan geven aan groepen kinderen en jongeren. Al snel ben ik toen ook de opleiding tot trainer faalangst/weerbaarheid/hooggevoeligheid gaan volgen en van daaruit mijn eigen praktijk gestart. Daarin werkte ik in eerste instantie 1 op 1 met kinderen of jongeren, maar als snel kwamen daar ook ouders bij die graag zelf training wilden. En zo ging ik ook met volwassenen werken.

Mijn eigen ervaringen met onbegrepen lichamelijke klachten

Vervolgens kreeg ik zelf een blindedarmontsteking (zie interview tijdschrift Flair) en werd ik na de operatie niet meer beter. Ik bleef enorm moe en had heel veel pijnklachten. Zo begon mijn zoektocht om deze klachten op te lossen en kwam ik op het energetische en lichaamsgerichte pad terecht.

Zelf ben ik hersteld van mijn klachten na een lange zoektocht. Dit was voor mij de drijfveer om te gaan werken met mensen met onbegrepen lichamelijke klachten (ook wel SOLK of ALK genoemd) en hooggevoeligheid. Aangezien ik inmiddels weet dat die zoektocht niet zo lang hoeft te zijn.

Gezien het feit dat de oorzaak bij onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK), overprikkeling bij hooggevoeligheid, burn out, (chronische) hyperventilatie en trauma meestal hetzelfde is, ben ik nu gespecialiseerd in het werken met meiden en vrouwen met al die klachten.

Rustige, zachte en gevoelige kracht

Iemand omschreef mij ooit als een rustige, zachte kracht en dat vond ik een mooie omschrijving. Daarnaast kan ik zo nodig ook doortastend zijn, op een liefdevolle manier natuurlijk:). Verder ben ik open, betrokken en gevoelig en vind ik het belangrijk dat iemand zich veilig voelt. Ik sta graag naast jou en werk vanuit gelijkwaardigheid.

Je mag er zijn, precies zoals je bent

Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik mensen kan laten voelen dat ze er mogen zijn, precies zoals ze zijn. En dit laat ik onder andere graag voelen door middel van lichaamsgerichte en energetische therapie. Energetische en lichaamsgerichte therapie zorgen ervoor dat je weer dicht bij je eigen gevoel komt en zo kunt voelen wat jou bezighoudt en wat jij wilt en nodig hebt. DIt doen we door middel van gesprek, aanraken (energetisch of fysiek) en oefeningen (ademhaling, ontspanning, haptonomie, energetisch en creatief).

Opleidingen

Ik heb als psycholoog veel opleidingen en cursussen gevolgd op energetisch en lichaamsgericht gebied, o.a. haptonomiecraniosacraal ontspanningenergetisch lichaamswerkhealing touch, ademhaling, ontspanning en massage. Daarnaast heb ik de opleiding gedaan tot creatief coach. Mijn uitgebreide CV vind je hier of op linkedin.

Verder ben ik ook ervaringsdeskundige als het gaat om hooggevoeligheid en psychosomatische klachten (ook wel SOLK of ALK genoemd). Ik heb zelf mogen ervaren wat lichaamsgerichte  en energetische therapie in dit geval kan betekenen en dat heeft mij gestimuleerd om me verder te ontwikkelen op dit gebied, zodat ik nu ook deze therapievormen kan geven. Verder helpen mijn eigen ervaringen mij om me nog beter te verplaatsen in de ander en kan ik de ander daardoor nog beter helpen.

Wat leuke weetjes over mij

Ik ben niet zo best in het gebaande pad lopen, oftewel heel eigenwijs. Daarom is het maar goed dat ik voor mezelf ben begonnen. Ik ben erg leergierig en vind het altijd fijn om weer nieuwe inzichten in mijn werk toe te passen.

In mijn vrije tijd hou ik erg van wandelen (met of zonder hond Amy), creatief bezig zijn en afspreken met vriendinnen.

Wil je graag door mij begeleid worden, neem dan contact met mij op.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Een foto impressie van mijn werk met volwassenen in mijn praktijk vind je hier.

praktijk puur zijn

praktijk puur zijn


Meer informatie over begeleiding voor vrouwen en meiden (>12 jaar) bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, hyperventilatie, chronische hyperventilatie

Comments are closed.