Eindelijk weer lekker in je vel met energetische en lichaamsgerichte therapie

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel? of loop je al een tijdje rond met klachten? Energetische en lichaamsgerichte therapie kan helpen bij diverse vragen en problemen. Als lichaamsgerichte therapeut help ik je bijvoorbeeld om….

 • Te voelen dat je er helemaal mag zijn, precies zoals je bent
 • Te voelen wat jij wilt, zodat je voor jezelf kunt kiezen
 • Beter te leren omgaan met je hooggevoeligheid, zodat het je kracht wordt
 • In contact met anderen bij jezelf te blijven, zodat je niet leegloopt in het contact
 • Om spanningsklachten te verminderen, zoals pijn in rug/schouders/nek, buikpijn, hoofdpijn
 • Van je burn out af te komen
 • Te leren omgaan met stress en je goed te kunnen ontspannen
 • Meer energie te krijgen of van je vermoeidheid af te komen
 • Je grenzen beter aan te kunnen geven
 • Meer zelfvertrouwen of een positiever zelfbeeld te krijgen
 • Meer van jezelf te gaan houden
 • Om te leren gaan met angst, zoals faalangst of hyperventilatie
 • Om te leren gaan met emoties
 • Beter te kunnen slapen
 • Meer inzicht in jezelf te krijgen
 • Fysieke klachten te verminderen
 • Trauma’s te verwerken
 • Meer in je lijf te komen en niet meer alleen in je hoofd aanwezig zijn
 • In je kracht te komen
 • Dichter bij je gevoel te komen

Energetische en lichaamsgerichte therapie kan bij alle bovenstaande punten goed helpen

lichaamsgerichte therapie Eindhoven lichaamsgerichte therapeut Eindhoven

Wat is energetische en lichaamsgerichte therapie?

Energetische en lichaamsgerichte therapie is een vorm van therapie die zich richt op jouw lichaam, en de en dat wat je waarneemt in je lichaam, om emotionele en psychologische problemen aan te pakken. Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat als je bijvoorbeeld pijn hebt in je schouders, dat dat dan niet puur iets medisch is, maar dat het bijvoorbeeld te maken heeft met over je grenzen gaan. Door het lichaam te betrekken bij de behandeling, kunnen blokkades en spanningen worden opgelost en kunnen we uitvinden wat jouw klachten je te vertellen hebben. Zo kunnen we de oorzaak van je klachten aanpakken.

Energetische en lichaamsgerichte therapie is daarmee een holistische benadering van de behandeling van psychologische en fysieke problemen en kan helpen bij het verminderen van burnout, solk, overprikkeling (bijvoorbeeld bij HSP), stress, angst, trauma en depressie. Energetsiche en lichaamsgerichte therapie wordt ook gebruikt om lichamelijke klachten te verminderen, bijvoorbeeld bij het herstellen van een blessure of na een operatie. Door het betrekken van het lichaam bij de behandeling, kan het genezingsproces worden versneld en kan de pijn worden verminderd. Kortom, energetische en lichaamsgerichte therapie is een effectieve en holistische benadering van de behandeling van psychologische en lichamelijke problemen.

Hoe werk ik als energetisch en lichaamsgerichte therapeut?

In deze vorm van therapie kijk ik als energetische en lichaamsgerichte therapeut met jou naar wat je lijf je wil vertellen. Dit doen we door in te zoomen op je klachten, of die nou emotioneel of fysiek van aard zijn. Bij deze therapie werken we dus samen met het lichaam als ingang tot jouw emotionele, fysieke en mentale welzijn. Door bewust te worden van de sensaties in het lichaam en de emoties die daarbij horen, kan er meer inzicht en begrip ontstaan voor bepaalde patronen en gedachten. Dit leidt o.a. tot het loslaten van belemmerende overtuigingen, trauma’s en spanning.

lichaamsgerichte-therapie-lichaamsgerichte-therapeut

De werkvormen die we gebruiken in energetische en lichaamsgerichte therapie

 • Aanraken: hierbij werken we met een combinatie van energetische therapie, haptonomie, craniosacraal therapie. Bij online therapie doen we het aanraken op een meer energetische manier. Meer informatie over hoe dat online gaat, vind je bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. 
 • Oefeningen: bijvoorbeeld oefeningen uit de ademtherapie, bewegingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en creatieve oefeningen (hier hoef je niet creatief voor te zijn, liever niet zelfs;)). Alle oefeningen zijn gericht om makkelijker te gaan voelen en om je zenuwstelsel te kalmeren. 
 • Gesprek: in het gesprek gaan we vooral in op wat je voelt en waarneemt in je lijf en qua emoties. Dus niet zozeer op je gedachten. Die komen ook wel aan bod, maar lichaamsgerichte therapie onderscheidt zich in het gesprek t.o.v. de psychologie in het  meer gericht zijn op wat je voelt dan op wat je denkt. 

Praktische informatie over energetische en lichaamsgerichte therapie

Ik begeleid je als energetische en lichaamsgerichte therapeut individueel in sessies van een uur. In deze sessies wordt er gewerkt aan wat jij wilt verlichten of oplossen. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats. De begeleiding kan plaatsvinden in de praktijk, of door middel van online therapie. Net wat jij het fijnste vindt, het resultaat is namelijk hetzelfde. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je graag geholpen worden bij een van bovenstaande vragen, meld je dan hier aan.

Nog vragen? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen.

Dit zeggen mijn cliënten over energetische en lichaamsgerichte therapie

‘Toen ik bij Leonie begon met de therapie zat ik heel veel in mijn hoofd. Daardoor was ik vaak moe. Door de therapie kan ik mijn lijf weer goed voelen en is mijn vermoeidheid verdwenen.’

Maria

‘Als ik daar ben geweest, voel ik me elke x een beetje sterker, en vooral rustiger maar ook gehoord. Leonie is zeer kundig en voelt per sessie aan wat zij die dag voor jou kan betekenen, wat zij wel kan doen fysiek en mentaal, of misschien even niet. Het invoelen op jouw energie en daarmee kunnen werken blijft voor mij iets bijzonders, heel mooi en het wérkt. Een prettige plek en een echte aanrader.’

Niki 

‘Ik ben naar Leonie gegaan, omdat ik moeite had om mijn grenzen aan te geven. Door middel van oefeningen, gesprek en aanraken kwam ik erachter dat ik mijn grenzen niet goed voelde en ging ik ze beter voelen. Daardoor kon ik ze vervolgens ook veel beter aangeven.’ 

Hanneke

Wat meer over mij als energetisch en lichaamsgerichte therapeut

lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte therapeutHoi, ik ben Leonie. Ik ben opgeleid als psycholoog, en daarnaast ook als lichaamsgerichte therapeut en energetisch therapeut. Daarom werk ik veel met meiden en vrouwen die graag weer meer willen voelen en meer bij zichzelf willen komen. Ik help bij diverse vragen en ben daarnaast gespecialiseerd in SOLK (onbegrepen lichamelijke klachten), burn out, hooggevoeligheid, (chronische) hyperventilatie en trauma. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige mbt SOLK, hooggevoeligheid en chronische hyperventilatie. Meer over mij vind je hier

Wil je graag geholpen worden bij een van jouw vragen, meld je dan hier aan.

 


Meer informatie over begeleiding voor vrouwen en meiden bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, hyperventilatie, chronische hyperventilatie

Comments are closed.