Spanningsklachten bij kinderen

Spanningsklachten komen heel vaak voor bij kinderen en jongeren. Spanningsklachten die niet goed medisch te verklaren zijn worden vaak ook SOLK genoemd (somatisch onvoldoende verklaarbare klachten of somatisch onverklaarde lichamelijke klachten).

De meest voorkomende spanningsklachten bij kinderen en jongeren zijn:hooggevoeligheid

  • Buikpijn (obstipatie, diarree, ongelukjes)
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Problemen met zindelijkheid
  • Slaapproblemen
  • Hyperventilatie aanvallen of chronische hyperventilatie
  • Andere pijnklachten (bijv. knie, rug, arm) die geen medische oorzaak hebben of waarvan de medische oorzaak inmiddels is opgelost

Gelukkig valt hier vaak wat aan te doen door middel van lichaamsgerichte kindertherapie! 

Spanningsklachten: praktische informatie over de begeleiding

hooggevoeligheidIk begeleid je kind individueel  in gemiddeld 6-8 keer een uur. Korter of langer kan natuurlijk ook, dit hangt ook af van wat jullie fijn vinden. In deze bijeenkomsten wordt er gewerkt aan wat je kind wil leren door middel van:

Bij kinderen onder de 12 jaar doe je als ouder meestal mee bij de sessies. Bij kinderen boven de 12 jaar werk ik vaak met de jongere alleen.

De vaardigheden die je kind leert, kan hij/zij daarnaast ook in het dagelijks leven toepassen, zodat ze steeds meer eigen worden. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats met ouders.  In het intakegesprek overleggen we altijd even samen of het inderdaad het beste is voor jouw kind als ik hem/ haar begeleid, of dat ik beter jou/jullie als ouder(s) kan begeleiden. Als ik je kind begeleid, is er meestal elke 4 sessies een oudergesprek.

De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je dat jouw kind geen last meer heeft van zijn/haar spanningsklachten, meld je kind dan hier aan. Ook voor vragen of een kosteloos kennismakingsgesprek kun je contact met mij opnemen.


Meer informatie over begeleiding voor kinderen bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid

Meer informatie over begeleiding voor vrouwen bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen

Comments are closed.