Slaapproblemen

Veel mensen hebben last van slaapproblemen. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met inslapen, doorslapen of hebben het gevoel niet uitgerust te zijn na een nacht slaap. Vaak heb je dan ook het gevoel dat je onrustig hebt geslapen.

Waar je vaak tegenaan loopt als je last hebt van slaapproblemen:

  • Overdag ben je regelmatig heel erg moe of je voelt je lusteloos.
  • Je bent prikkelbaar
  • Je hebt last van geheugen en/of concentratieproblemen
  • Zelfvertrouwen neemt af doordat je minder kan dan voorheen
  • Je kunt minder genieten van fijne dingen
  • Je hebt moeite met inslapen, doorslapen of wordt niet uitgerust wakker.

Maar dat hoeft niet zo te zijn! Stel je voor dat je wat aan je slaapproblemen kunt doen.

slaapproblemen

Wat heb je nodig om dit te bereiken?

Vaak ontstaan slaapproblemen door een gebrek aan rust overdag. En soms ook door emotionele gebeurtenissen of stress. Door weer te gaan voelen wanneer je rust nodig hebt, wanneer je grenzen bereikt zijn en door gebeurtenissen te verwerken, komt je lijf tot rust en gaat slapen weer makkelijker.

Slaapproblemen: praktische informatie over de begeleiding

Ik begeleid je individueel  in sessies van een uur. In deze bijeenkomsten wordt er gewerkt aan wat jij wil leren door middel van aanraking over de kleding heen en lichaamsgerichte oefeningen (energetisch, ademhalinghaptonomie, ontspanning, mindfulness, EFT). Daarnaast maak ik vaak gebruik van  gesprek(stherapie), afhankelijk van wat bij jou past. Dit bepalen we in overleg.

slaapproblemen

De vaardigheden die je leert, kun je ook in het dagelijks leven toepassen, zodat ze steeds meer eigen worden. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je graag af van je slaapproblemen, meld je dan hier aan. Ook voor vragen of een kosteloos kennismakingsgesprek kun je contact met mij opnemen.

Comments are closed.