Vergoedingen

Lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte kindertherapie, 60 minuten€ 85,-
Counseling in de natuur, 60 minuten€ 85,-
Proefles Creatief atelier 'Helemaal Jij' voor kinderen
€ 5,-


Creatief atelier 'Helemaal Jij' voor kinderen€ 15,-
Proefles Creatief atelier 'Helemaal Jij' voor vrouwen€ 10,-
Creatief atelier 'Helemaal Jij' voor vrouwen€ 20,-

Therapie is gedeeltelijk vrijgesteld van BTW, counseling is volledig vrijgesteld van BTW, de rest van de activiteiten zijn belast met 21% BTW.

Vergoeding door zorgverzekeraars: 

Lichaamsgerichte therapie en lichaamsgerichte kindertherapie (inclusief intakegesprekken en oudergesprekken) worden gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering, ‘alternatieve geneeswijzen’ (de mate van vergoeding kun je terug vinden in je polisvoorwaarden).  De helft van het bedrag (42,50 van de 85 euro) komt in aanmerking voor vergoeding. Dit is zo omdat ik zowel psychosociaal als lichaamsgericht werk en ik niet voor beide tegelijkertijd vergoed kan worden. Overigens krijg je door de meeste zorgverzekeraars 25 tot 45 euro per sessie vergoed, dus uiteindelijk maakt dat voor jou als cliënt meestal geen verschil. Wat jouw zorgverzekeraar precies vergoed, vind je in de lijst van 2018.

Counseling in de natuur (kinderen, jongeren en vrouwen) komt ook in aanmerking voor vergoeding. Dit valt volledig onder psychosociale therapie en daarvan komt dus het hele bedrag in aanmerking voor vergoeding. Welk gedeelte vergoed wordt, vind je in de lijst van 2018.

Ik word vergoed in verband met mijn lidmaatschap van de NFG. Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (die soms als vereiste in de lijst staat van zorgverzekeraars). Ik ben aangesloten als ‘Praktijk Puur zijn (voorheen de Kleurrijke Vlinder)’.  Staat je zorgverzekeraar er niet bij, informeer dan even bij je zorgverzekeraar of mijn praktijknaam ‘Praktijk Puur zijn’ (voorheen de Kleurrijke Vlinder)/naam (J.H. Kruijt of Leonie Kruijt) in het systeem staat onder de alternatieve geneeswijzen.

Creatief Atelier Helemaal Jij wordt niet vergoed door zorgverzekeraars, omdat het in groepsverband is.

Op alle diensten van Praktijk Puur zijn zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Wil je graag meer weten, neem dan contact met mij op

Comments are closed.