Wat is jouw pad?

In de periode dat ik onbegrepen lichamelijke klachten had na een blindedarmoperatie, werd ik elke ochtend doodmoe en met pijn wakker. Aangezien niemand wist wat ik mankeerde, ben ik bij heel wat soorten hulpverleners geweest. Iedereen had een ander advies (bijvoorbeeld op het gebied van voeding, positief denken, beweging, leefstijl, enz.).  Deze adviezen volgde ik in het begin braaf op, in de hoop dat ik weer beter werd. Helaas hielp het meestal helemaal niets of slechts een klein beetje.

padOp een gegeven moment ging ik doen wat voor mij goed voelde. Ook al stond een ander daar niet achter. Toen kwam ik langzamerhand voor mijn gevoel weer op mijn eigen pad terecht en werd ik weer steeds gezonder. Ook toen vroeg ik zo af en toe wel hulp van buitenaf, maar dan zorgde ik wel dat ik een hulpverlener vond die mij hielp voelen wat ik zelf wilde.

Zeker als je (hoog)gevoelig bent, is het namelijk soms een flinke uitdaging om je eigen pad te blijven lopen. Aangezien je je goed in de ander kunt verplaatsen. Dit zie ik ook vaak terug in mijn praktijk. Dat mensen al heel veel adviezen hebben gekregen en er niet zoveel verder mee zijn gekomen.

Precies om die reden sta ik graag naast de ander en werk ik lichaamsgericht. Door lichaamsgerichte therapie ga je namelijk weer voelen wat jij wilt en wat jou helpt en kun je je eigen oplossingen vinden. Ik geloof namelijk niet in 1 methode of 1 oplossing, maar in het feit dat iedereen zijn/haar eigen pad mag volgen. En dat als je doet wat voor jou goed voelt, dat je dan weer kunt herstellen. 

Zeker als je last hebt van klachten, zoals pijn, burnout, vermoeidheid of overprikkeling, komt het bovenstaande je misschien wel bekend voor. Heb je het gevoel dat ik je misschien wel verder kan helpen, dan ben je van harte welkom! En voel je nadat je dit leest, dat iets anders jou kan helpen, dan wens ik je toe dat je daarvoor kunt gaan!