Vermoeidheid

Veel mensen hebben last van vermoeidheid. Vaak is dit van korte duur, maar soms blijven de klachten langer aanhouden. Zeker als je hooggevoelig bent, kun je veel last hebben van vermoeidheid. Dit komt meestal doordat je als hooggevoelig persoon open kunt komen te staan voor prikkels door een fysieke en/of emotionele gebeurtenis. En het verwerken van al die prikkels kost heel veel energie.  

vermoeidheidHerken je dit?

 • Je hebt al geruime tijd last van je klachten en hebt het gevoel dat je niet verder komt
 • Uit medische onderzoeken komt geen oorzaak voor je klachten
 • Opmerkingen als ‘Het zit tussen je oren’, ‘Je moet er maar mee leren leven’, of ‘Je moet gewoon positief denken’ komen je bekend voor
 • De klachten hebben invloed op een groot deel van je leven (bijvoorbeeld op werk, studie, sociale leven, financiën, gezin)
 • Je hebt diep van binnen het gevoel dat er wel wat aan je vermoeidheid te doen valt
 • Je wilt graag kijken wat de fysieke en/of emotionele oorzaak is van je vermoeidheid
 • Ontspannen valt niet mee en je voelt je altijd opgejaagd
 • Dat je gaat piekeren over je vermoeidheid en soms ook over andere dingen
 • Een afname van zelfvertrouwen doordat je minder kan dan voorheen en soms ook door reacties uit je omgeving
 • Ook voor fijne dingen heb je vaak geen energie meer
 • Situaties die energie vragen, daar zie je tegenop

Maar dat hoeft niet zo te zijn! Stel je voor dat je erachter komt waardoor je vermoeidheid komt en er iets aan kan doen.

Vermoeidheid, vaak valt er iets aan te doen

vermoeidheidEr valt vaak veel te doen aan vermoeidheid. Ik ga graag samen met je aan de slag om te kijken naar wat jij nodig hebt om weer te herstellen.  Dit doe ik door samen met jou aan de slag te gaan met de oorzaak van de klachten. In het geval van vermoeidheid is het vaak zo dat je zenuwstelsel door een bepaalde fysieke en/of emotionele gebeurtenis op hol is geslagen. Dit kost heel veel energie. Door je zenuwstelsel weer tot rust te brengen en te kijken naar de achterliggende gebeurtenis (die je niet perse bewust hoeft te weten), kun je weer herstellen. Ik begeleid je hierbij individueel in sessies van een uur. In deze sessies wordt er gewerkt aan wat jij wil leren door middel van:

De vaardigheden die je leert, kun je ook in het dagelijks leven toepassen, zodat ze steeds meer eigen worden. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je beter leren omgaan met je vermoeidheid of de klachten verminderen/oplossen, meld je dan hier aan. Ook voor vragen kun je contact met mij opnemen.


Meer informatie over begeleiding voor vrouwen en meiden (>12 jaar) bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, burn out, pijnklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, hyperventilatie, chronische hyperventilatie

Meer informatie over begeleiding voor kinderen (<12 jaar) bij:
hooggevoeligheid / HSP / hoogsensitiviteit, spanningsklachten, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid 

Comments are closed.