Healing touch

Healing Touch is een combinatie van aanraken en healing. Het is in feite een vorm van energetische therapie waarbij ik met of zonder aanraking je klachten behandel. Het draagt onder andere bij aan het balanceren van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. En is vooral gericht op het activeren van je zelfhelend vermogen. Net zoals craniosacraal ontspanning dat doet, maar dan op een meer energetische manier.

Het is ooit ontwikkeld door een verpleegkundige die meer wilde doen voor het welzijn van haar patiënten. Zij heette Janet Mentgen.

Healing Touch, zo gaat het in zijn werk

healingTijdens de behandeling die ik geef, gebruik ik mijn handen om energetische blokkades op te sporen en die breng ik dan weer in beweging en maak ik schoon. Hierdoor wordt je zelfhelend vermogen gestimuleerd. Dit zorgt voor meer balans en ontspanning. Verder kunnen door het oplossen van de blokkades en de aanraking, gevoelens naar boven komen die te maken hebben met bepaalde gebeurtenissen in je leven. Dit kan soms emoties losmaken, waardoor je ze vervolgens los kunt laten.

Ook bij trauma en bij moeite met aanraken is dit een fijne methode, omdat ik niet perse hoef aan te raken.

Healing Touch is geschikt voor alle leeftijden en maakt vaak onderdeel uit van de behandeling die ik geef binnen de lichaamsgerichte therapie.

Meer weten?

Hier vind je twee filmpjes van wat het inhoudt en hoe een behandeling er ongeveer uit ziet:

filmpje 1
filmpje 2

Geplaatst in: Algemeen