Long covid, er valt iets aan te doen

Long covid is helaas iets waar veel HSP ers last van hebben. In de afgelopen maanden kwamen er meerdere cliënten met long covid in mijn praktijk. Ze hadden al maanden tot zelfs jaren last van:

  • long covidExtreme vermoeidheid
  • Niet meer diep kunnen ademhalen of zich benauwd voelen
  • Hoofdpijn
  • Allerlei pijntjes in het lijf
  • Verminderde veerkracht
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Concentratieproblemen

Wat mij opviel was dat vrijwel al deze cliënten in het verleden een burnout hadden gehad (of nu nog hadden), of al voor long covid last hadden van chronische stress in hun lichaam (meestal door ziekte of overbelasting). Vanuit mijn vakgebied is dit logisch. Door een burnout in het verleden, door trauma, of door chronische stress, raakt het zenuwstelsel namelijk uit balans. Kort door de bocht werkt daardoor het herstelsysteem in het lichaam niet meer zoals voorheen. Als het herstelsysteem niet meer goed werkt, heeft het lijf geen energie over om volledig te herstellen van corona. 

Gelukkig valt hier wat aan te doen en kun je weer herstellen van long covid. Zoals ik ook zag bij de cliënten in mijn praktijk.

Long covid: de behandeling

Er valt vaak heel veel te doen aan long covid klachten. Ik ga graag samen met je aan de slag om te kijken naar wat jij nodig hebt om weer te herstellen.  Dit doe ik door samen met jou te kijken naar de oorzaak van de klachten. Zo gaan we zorgen dat je zenuwstelsel weer in balans komt, zodat het herstelsysteem weer actief kan worden. Daarnaast kijken we ook nog of er nog blokkades zijn in je longen. Als dat het geval is, werken we daar ook mee.

Ik begeleid je hierbij individueel in sessies van een uur. In deze sessies wordt er gewerkt door middel van:

De vaardigheden die je leert, kun je daarnaast ook in het dagelijks leven toepassen, zodat je herstel zo snel mogelijk gaat. Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een intakegesprek plaats. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor de kosten kun je kijken onder vergoedingen.

Wil je graag van je long covid klachten af, meld je dan hier aan. Ook voor vragen  kun je contact met mij opnemen

Wil je alvast zelf aan de slag, doe dan de oefening spanningsklachten verminderen. Deze oefening helpt ook bij andere lichamelijke klachten. 

This entry was posted in ademhalen, ademhaling, burnout, Chronische hyperventilatie, hooggevoeligheid, lichaamsgerichte therapie, Long covid, Psychosomatische klachten, Vermoeidheid. Bookmark the permalink.

Comments are closed.