EFT

EFT oftewel Emotional Freedom Techniques is een energetische methode om de negatieve emotionele lading van gebeurtenissen en overtuigingen af te halen.

Het werkt door het kloppen op bepaalde acupunctuurpunten van het lijf. Ondertussen spreek je een bepaalde zin/gedeelte van een zin uit die te maken heeft met de gebeurtenis of negatieve overtuiging.

De simpele techniek heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden. Het vermindert in feite in die gebieden de prikkelactiviteit die te hoog is.

EFT is een makkelijke methode die je ook thuis kunt uitvoeren. Vandaar dat ik hem vaak leer aan de kinderen, jongeren en vrouwen die komen voor:

EFT kun je namelijk ook makkelijk thuis uitvoeren tussen de behandelingen door. Wil je graag al zelf aan de slag, lees dan eens hieronder de onderstaande oefening.

Een fijne oefening

Een van de acupunctuurpunten die gebruikt worden in de EFT methode, zorgt voor een vermindering van angst en kun je ook los gebruiken.

Dit punt vind je als volgt: onder je sleutelbeenderen zit aan beide kanten een kuiltje. Als je met een aantal vingers (makkelijkste is je pink, ringvinger, middelvinger en wijsvinger) tegelijkertijd op die punten klopt, dus zowel links als rechts, dan neemt de spanning in je lijf af. Dus bijvoorbeeld handig om te gebruiken voor een toets of sollicitatie. Of bijvoorbeeld bij een andere spannende gebeurtenis.

Meer weten over EFT?

-fimpje voor iedereen: EFT (typisch amerikaans;), maar geeft een goed beeld hoe de methode in zijn werk gaat

-boek voor professionals: EFT van A tot Z, Gabrielle Rutten en Henk van der Veen

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.